Κύπελλο Ελλάδας: Σαρωτικός ο Ολυμπιακός 6-0 την ΑΕΚ – Με το ένα πόδι στον τελικό

Κύπελλο Ελλάδας: Σαρωτικός ο Ολυμπιακός 6-0 την ΑΕΚ – Με το ένα πόδι στον τελικό


Καταιγιστική η ομάδα του Μεντιλίμπαρ παρά τις πολλές αλλαγές στην βασική εντεκάδα

Εντυπωσιακός εμφανίσθηκε ο Ολυμπιακός απέναντι στην ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς παρά το γεγονός ότι ο Μεντιλίμπαρ άλλαξε όλη την επιθετική γραμμή της ομάδας του, αυτή νίκησε με 6-0 την Ένωση, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία την ρεβάνς στην ΟΠΑΠ Arena στις 2 Απριλίου.

Ο Βάσκος τεχνικός των «ερυθρολεύκων» ξεκίνησε με τους Όρτα και Γιάρεμτσουκ αντί των Κωστούλα και Ελ Καμπί αντίστοιχα και τόσο ο Πορτογάλλος, όσο και ο Ουκρανός, τον δικαίωσαν πετυχαίνοντας από δύο γκολ και μοιράζοντας από μία ασίστ. Οι δύο μαζί με τον Πάλμα που έπαιξε αντί του Μαρτίνς και πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε και μία ασίστ, άσκησαν πίεση στην άμυνα της ΑΕΚ, που έμοιαζε συνολικά ως ομάδα με… φάντασμα του εαυτού της. Το 6-0 διαμόρφωσε ο Ελ Καμπί, που μπήκε ως αλλαγή αντί του Γιάρεμτσουκ σε ασίστ του Μαρτίνς.

Μόλις στο 9ο λεπτό ο Πάλμα τσίμπησε τη μπάλα πάνω στη γραμμή του πλαγίου από αριστερά, πάτησε περιοχή, έκανε την πάσα την κατάλληλη στιγμή κι ο Όρτα με τακουνάκι μπροστά από τον Στρακόσια, άνοιξε το σκορ με τη μπάλα να βρίσκει και στον Μουκουντί και να παίρνει ύψος. Στο 19΄ ο Γιάρεμτσουκ βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή αλλά σούταρε άουτ και στο 20΄ ο Όρτα πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Γιάρεμτσουκ πίεσε τον Μουκουντί, έκλεψε τη μπάλα και πάσαρε στον Πορτογάλο που σε κενή εστία έκανε το 2-0. Στο 22΄ αντιστράφηκαν οι ρόλοι, με τον Όρτα να πασάρει στον αμαρκάριστο Γιάρεμτσουκ και τον Ουκρανό να εκτελεί για το 3-0.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο Ροντινέι άλλαξε υπέροχα παιχνίδι για τον Πάλμα, εκείνος κατέβασε, έκλεισε προς τα μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ και με το δεξί έστειλε τη μπάλα στην αριστερή πλευρά των διχτύων για το 4-0. Στο 53΄ η πίεση από τον Γκαρθία, που έκλεψε τη μπάλα σε ακόμα μια κακή στιγμή της άμυνας της Ενωσης και ο Γιάρεμτσουκ με τελείωμα στην κίνηση έκανε δύο τα τέρματά του και το 5-0. Το σκορ έκλεισε στο 78΄ο Ελ Καμπί, με τον Ροντινέι να αλλάζει παιχνίδι γρήγορα για τον Μαρτίνς στα αριστερά, ο Πορτογάλος μπήκε στην αντίπαλη περιοχή γρήγορα και πάσαρε σωστά στο δεύτερο δοκάρι για τον Μαροκινό για το 6-0 με ωραίο πλασέ.

 

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων