Κωνσταντοπούλου για τα καλσόν: Ταξική και όχι σεξιστική η αναφορά

Κωνσταντοπούλου για τα καλσόν: Ταξική και όχι σεξιστική η αναφορά


Εξηγήσεις έδωσε στην Ολομέλεια της Bουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το σχόλιο της «σιγά μη σκίσετε κανένα καλσόν», το οποίο είπε στην προέδρευσα της εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ Μαρία Συρεγγέλα.

Σε παρέμβασή της κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε ότι η δράση είναι ταξική από τις εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας, που δεν φορούσαν καλτσον, αλλά κάλτσες.

«Έχω δώσει διαχρονικά πολλές μάχες για τα δικαιώματα. Απευθύνομαι σε αμαθείς, ημιμαθείς και υποκριτικά ευαίσθητους. Υπενθυμίζω πως ο ακραία σεξιστής Μακάριος Λαζαρίδης μου είχε πει “εσύ δεν έχεις παιδιά και δεν μπορείς να μιλάς για τα Τέμπη”», είπε η Ζ. Κωνσταντοπούλου

Και συνέχισε λέγοντας, «κάποιες γυναίκες της κλωστοϋφαντουργίας κατέκτησαν δικαιώματα με αίμα. Αυτές οι γυναίκες δεν φορούσαν καλσόν, αλλά χοντρές κάλτσες ή ξυπόλυτες. Αυτή η φράση προέρχεται από τις δεκαετίες του ‘50 και του ‘60. Είναι ταξική όχι σεξιστική και αφορά γυναίκες της κλωστοϋφαντουργίας που δεν φορούσαν καλσόν».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων