Κυβέρνηση ΗΠΑ: Καρτέλ χρηματοδοτούν τις ταραχές στο Σικάγο
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ χαρακτήρισε το Σικάγο ως «εμπόλεμη ζώνη» δικαιολογώντας την ανάπτυξη στρατού.
«Είναι εμπόλεμη ζώνη. Η πόλη είναι μια εμπόλεμη ζώνη και λέει ψέματα ώστε οι εγκληματίες να μπορέσουν να μπουν εκεί και να καταστρέψουν τη ζωή των ανθρώπων», είπε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Κρίστι Νόεμ αναφερόμενη στον Δημοκρατικό δήμαρχο του Σικάγο Μπράντον Τζόνσον, ο οποίος νωρίτερα επέκρινε τα «αντισυνταγματικά μέτρα».
Η υπουργός ισχυρίστηκε ότι συμμορίες, καρτέλ και «άλλες γνωστές τρομοκρατικές οργανώσεις» δίνουν χρήματα σε όσους διαδηλώνουν κατά της αστυνομίας μετανάστευσης
Έκτελεστικό διάταγμα για την ανάπτυξη 300 Εθνοφρουρών
Το Σάββατο ο Τραμπ υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα για την ανάπτυξη 300 Εθνοφρουρών στο Σικάγο με στόχο «να προστατεύσουν τους ομοσπονδιακούς πράκτορες και τη δημόσια περιουσία».
Η Δημοκρατική αντιπολίτευση επέκρινε σφοδρά τον Λευκό Οίκο, με τον γερουσιαστή Ντικ Ντέρμπιν να καταγγέλλει ότι «ο πρόεδρος δεν επιδιώκει να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα αλλά να σπείρει τον φόβο».
Το Σικάγο είναι η τέταρτη πόλη όπου ο Τραμπ αναπτύσσει την Εθνοφρουρά, ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο μέτρο μέχρι σήμερα.
Είχαν προηγηθεί το Λος Άντζελες, η Ουάσινγκτον και το Μέμφις, παρά τις αντιδράσεις των τοπικών αρχών.
Δείτε επίσης:
Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.