Κατέρρευσε στοά μεταλλείου χαλκού στη Χιλή – Ένας νεκρός και πέντε παγιδευμένοι

Κατέρρευσε στοά μεταλλείου χαλκού στη Χιλή – Ένας νεκρός και πέντε παγιδευμένοι


«Βρισκόμαστε ήδη σε επαφή με ορισμένους από αυτούς»

Τουλάχιστον ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του χθες Πέμπτη και πέντε συνάδελφοί του παγιδεύτηκαν όταν κατέρρευσε στοά εξαιτίας σεισμού στο μεγαλύτερο υπόγειο μεταλλείο χαλκού στον κόσμο, στην Ελ Τενιέντε, στη Χιλή, ανακοίνωσε η δημόσια εταιρεία η οποία το διαχειρίζεται.

Σεισμός 4,2 βαθμών έπληξε χθες μετά το μεσημέρι τη Ρανκάγουα, περίπου 100 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας, το Σαντιάγο, προκαλώντας την κατάρρευση στοάς και οδηγώντας στην εσπευσμένη απομάκρυνση των μεταλλωρύχων από την εγκατάσταση, εξήγησε η δημόσια επιχείρηση CODELCO, η μεγαλύτερη παραγωγός χαλκού στην υφήλιο, που διαχειρίζεται τη μονάδα αυτή.

Εργαζόμενος έχασε τη ζωή του και άλλοι εννιά τραυματίστηκαν, πρόσθεσε η εταιρεία, διευκρινίζοντας πως δεν απειλείται η ζωή κανενός από τους τραυματίες.

Συνεργεία διάσωσης αναζητούν πέντε εργαζόμενους που έχουν παγιδευτεί, συμπλήρωσε.

«Βρισκόμαστε ήδη σε επαφή με ορισμένους από αυτούς», δήλωσε ο πρόεδρος της CODELCO Μάξιμο Πατσέκο στον ραδιοφωνικό σταθμό Cooperativa.

URGENTE Sismo 4.3 en Mina el Teniente de Rancagua generó derrumbes al interior de la Mina, dejando 6 mineros lesionados. Brigadas de emergencia están en el lugar. Trabajadores dicen haber sentido una explosión, lo que indica que fue muy cercano #Chile pic.twitter.com/K2VYrLe4Hz

— Alerta Mundial (@TuiteroSismico) July 31, 2025

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων