«Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας» – Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοινώνει την επιστροφή των 20 τελευταίων εν ζωή ομήρων από τη Γάζα

«Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας» – Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοινώνει την επιστροφή των 20 τελευταίων εν ζωή ομήρων από τη Γάζα


Τα πρώτα από τα 38 λεωφορεία που μεταφέρουν Παλαιστίνιους πρώην κρατουμένους εισήλθαν στο έδαφος της Γάζας

Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι 20 τελευταίοι εν ζωή όμηροι που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας επέστρεψαν στο Ισραήλ σήμερα το πρωί.

«Καλωσήρθατε στο σπίτι σας», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε σειρά μηνυμάτων που ανήρτησε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, υποδεχόμενο τους Ελκάνα Μπόχμποτ, Ρομ Μπρασλάφσκι, Νιμρόντ Κοέν, Άριελ και Νταβίντ Κούνιο, Εβιατάρ Νταβίντ, Μαξίμ Χερκίν, Εϊτάν Χορν, Σεγκέβ Καλφόν, Μπαρ Κούπερσταϊν, Γιόσεφ Χαΐμ Οχάνα, Αβινατάν Ορ και Ματάν Ζανγκάουκερ, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι κατά την 738η ημέρα της κράτησής τους στη Γάζα.

Το υπουργείο είχε υποδεχθεί με τον ίδιο τρόπο σήμερα το πρωί την απελευθέρωση της πρώτης ομάδας 7 εν ζωή ομήρων που είχαν απαχθεί κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου του 2023 στο Ισραήλ. Πρόκειται για τους Όμρι Μιράν, Ματάν Άνγκρεστ, Ζιβ Μπέρμαν, Γκάλι Μπέρμαν, Γκάι Γκιλμπόα-Νταλάλ, Αλόν Οχέλ και Εϊτάν Μορ.

Αργότερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η δεύτερη ομάδα ομήρων έχει περάσει στο Ισραήλ από τη Γάζα.

Οι απελευθερωμένοι όμηροι θα συναντήσουν τις οικογένειές τους στο νότιο Ισραήλ.

Ο 48χρονος Όμρι Μιράν φωτογραφήθηκε να επανενώνεται με τη σύζυγό του, Λισάι, στο αρχικό σημείο υποδοχής. Ο Όμρι είχε απαχθεί από το σπίτι του στη Νάχαλ Οζ στις 7 Οκτωβρίου.

Η Λισάι ανέφερε ότι τον είδε για τελευταία φορά να απομακρύνεται με το ίδιο του το αυτοκίνητο.

Τον Απρίλιο του 2025, η Χαμάς δημοσίευσε ένα βίντεο που έδειχνε τον Όμρι να γιορτάζει τα 48α γενέθλιά του. Σε δήλωσή της τότε, η Λισάι είπε: «Πάντα το έλεγα και πάντα το ήξερα, ο Όμρι είναι ζωντανός».

Απελευθερωμένοι όμηροι μεταφέρθηκαν αεροπορικώς σε νοσοκομείο για περαιτέρω περίθαλψη

Τρεις από τους Ισραηλινούς ομήρους που απελευθερώθηκαν σήμερα μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα σε νοσοκομεία, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Οι Αλόν Όχελ, Γκάι Γκιλμπόα-Νταλάλ και Όμρι Μιράν –ανάμεσα στους πρώτους επτά που απελευθερώθηκαν σήμερα– μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, αφού προηγουμένως υποβλήθηκαν σε αρχική ιατρική αξιολόγηση.

Στο νοσοκομείο, θα λάβουν περαιτέρω ιατρική φροντίδα και θα επανενωθούν με τα μέλη των οικογενειών τους, όπως αναφέρει ο IDF.

Τα πρώτα από τα 38 λεωφορεία που μεταφέρουν Παλαιστίνιους κρατουμένους που αφέθηκαν ελεύθεροι από το Ισραήλ εισήλθαν στο έδαφος της Γάζας

Τα πρώτα από τα 38 λεωφορεία που μεταφέρουν Παλαιστίνιους κρατουμένους οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι από το Ισραήλ εισήλθαν στο έδαφος της Γάζας, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος που μετέχει στην επιχείρηση.

Πολλά λεωφορεία αναχώρησαν σήμερα από τη φυλακή του Όφερ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ένα από τα δύο σωφρονιστικά ιδρύματα από τα οποία αναμένεται να απελευθερωθούν Παλαιστίνιοι που κρατούνται από το Ισραήλ στο πλαίσιο της κατάπαυσης του πυρός που συμφωνήθηκε με τη Χαμάς, δήλωσε παράλληλα δημοσιογράφος του AFP.

Το Reuters μετέδωσε επίσης επικαλούμενο αξιωματούχο που μετέχει στην επιχείρηση ότι το Ισραήλ θα απελάσει 154 απελευθερωθέντες Παλαιστίνιους κρατούμενους εκτός του Ισραήλ και των παλαιστινιακών εδαφών.

Οι ισραηλινές σωφρονιστικές αρχές ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι συγκέντρωσαν σε δύο φυλακές, η μία εκ των οποίων είναι αυτή του Όφερ, τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που θα απελευθερωθούν σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς στη Γάζα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων