Η UNESCO τίμησε την Αντωνία Τριχοπούλου ως πρεσβευτή της Μεσογειακής Διατροφής

Η UNESCO τίμησε την Αντωνία Τριχοπούλου ως πρεσβευτή της Μεσογειακής Διατροφής


Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Castello dei Principi Capano ως επιβράβευση της πορείας της που συνέβαλε καθοριστικά ώστε η Μεσογειακή Διατροφή να θεωρείται πρότυπο βιωσιμότητας και μακροζωίας.

Πέρα από την κα Τριχοπούλου, τιμήθηκαν ο σεφ με αστέρι Michelin, Peppe Guida, ο καρδιολόγος και επιστημονικός επικοινωνητής, Domenico Galzerano, και ο Alessio Fasano, που είναι ερευνητής στο Harvard με έργο στον τομέα του μικροβιώματος και της ανοσολογίας.

Η κα Τριχοπούλου είναι Ελληνίδα ακαδημαϊκός και επιδημιολόγος διατροφής με πολύ μεγάλο έργο, έχοντας χαρτογραφήσει όλο το εύρος της ελληνικής διατροφής, ενώ η ερευνητική της ομάδα υπήρξε από τις πρώτες που συνέδεσαν την ποιότητα του ελαιολάδου με δείκτες υγείας και βιολογικής γήρανσης.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων