Η συγκλονιστική μαρτυρία της γυναίκας που ήταν στο μπαλκόνι της Marfin και σώθηκε – «Σκεφτόμουν ότι στην επόμενη ανάσα δεν θα μπορέσω»

Η συγκλονιστική μαρτυρία της γυναίκας που ήταν στο μπαλκόνι της Marfin και σώθηκε – «Σκεφτόμουν ότι στην επόμενη ανάσα δεν θα μπορέσω»


15 χρόνια μετά την τραγωδία της Μarfin την 5η Μαΐου του 2010, όταν τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται μετά την τραγωδία της Μarfin την 5η Μαΐου του 2010, όταν τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο υποκατάστημα της τράπεζας στην οδό Σταδίου.

Η τραγωδία συνέβη όταν κουκουλοφόροι, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου, έσπασαν τη γυάλινη πρόσοψη και πέταξαν στο κατάστημα βόμβες μολότοφ και ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό. Μέσα βρίσκονταν περίπου 30 εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων τα θύματα του εμπρησμού η 32χρονη έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η 35χρονη Παρασκευή Ζούλια και ο 36χρονος Επαμεινώνδας Τσάκαλης.

Σήμερα, ανήμερα της θλιβερής επετείου έχει γίνει viral ένα βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο ο Μανώλης Μπεμπένης, τραπεζικός υπάλληλος, και δείχνει την επιζήσασα Μαρία Καραγιάννη, να εξιστορεί πώς βίωσε τα δραματικά λεπτά μέχρι να διασωθεί. Η «γυναίκα στο μπαλκόνι της Marfin», όπως ήταν οι τίτλοι της εποχής στις εφημερίδε κάνει λόγο για «πανζουρλισμό» και «τον απόλυτο τρόμο» που βίωσε περιγράφοντάς πώς οι συνάδελφοί της στο υποκατάστημα ήταν στριμωγένοι σε έναν διάδρομο και ενώ η φωτιά τους απειλούσε και οι μαύροι και πυκνοί καπνοί τους έπνιγαν.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων