Η ΜΕΒΓΑΛ ολοκλήρωσε την επέκταση δυναμικότητας του τυροκομείου της για να καλύψει τη ζήτηση σε φέτα ΠΟΠ – Τυροκόμος
Η επένδυση ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο της Δράσης «Οικονομικός μετασχηματισμός αγροτικού τομέα» και του υποέργου «Καινοτομία και πράσινη μετάβαση στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0 και έχει συνολικό προϋπολογισμό 12.461.223,26 ευρώ. Από αυτά ποσό ύψους 5.607.550,48 ευρώ καλύφθηκε μέσω δημόσιας ενίσχυσης από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0».
Η νέα επένδυση κατά τη ΜΕΒΓΑΛ διασφαλίζει ακόμη υψηλότερη ποιότητα στο τελικό προϊόν, αυξάνει σημαντικά την παραγωγική δυναμικότητα του τυροκομείου, βελτιώνει τον διαχωρισμό ορού τυροπήγματος και περιορίζει τις απώλειες προϊόντος. Ακόμη ενισχύει την ενεργειακή αποδοτικότητα μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας ανά μονάδα προϊόντος. Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι η επένδυση στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία και προβατοτροφία και αναδεικνύει την τεχνολογική καινοτομία στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, κος Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος Χατζάκος, δήλωσε: «Η πίστη της ΜΕΒΓΑΛ στη φέτα είναι διαχρονική. Η εταιρεία μας ξεκίνησε το 1950 ως μονάδα παραγωγής τυριών, ήταν η πρώτη εταιρεία που καινοτόμησε κυκλοφορώντας στην αγορά την επώνυμη συσκευασμένη φέτα και συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και την εξωστρέφεια του κλάδου».
Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




