Η εμπειρία των «παλιών» με το όραμα των «νέων» απογειώνει τα blends στο ελαιόλαδο – Ελαίας Καρπός

Follow us on Social Media
Γενεά τη γενεά, η οικογένεια Πρίφτη ένωσε την εµπειρία των παλαιότερων µε το όραµα των νέων µε απόλυτη σταθερά την αγάπη για το ελαιόδεντρο και τον πολύτιµο καρπό του.
Ξεφυλλίστε και διαβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος The Top 50 Ελαιάς Καρπός
Το 1971 ο πατέρας Νικόλαος Πρίφτης ήταν εκείνος που τόλµησε να µεταφέρει το οικογενειακό ελαιοτριβείο από το αστικό κέντρο στη βιοµηχανική περιοχή της Παιανίας, σηµατοδοτώντας µε αυτή την κίνηση την υλοποίηση ενός οράµατος που συνεχίζεται έως σήµερα. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η οικογένεια µε σεβασµό σε ό,τι παρέλαβε και συνέπεια σε ό,τι προσδοκούσε, συνεχίζει, έχοντας στα χέρια της µια µονάδα που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και στην τυποποίηση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Μετά από τέσσερις ολοκληρωτικούς εκσυγχρονισµούς κτιριακών εγκαταστάσεων και µηχανολογικού εξοπλισµού, σύµφωνους µε την εξέλιξη της τεχνολογίας στο χώρο της παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου, η εταιρεία είναι σε θέση να εγγυηθεί την άριστη ποιότητα του προϊόντος.
Μονοποικιλιακά ελαιόλαδα και blends
Η γη των Μεσογείων φιλοξενεί στα χώµατά της την σπάνια ελληνική ποικιλία Κλωνάρα, η καλλιέργεια της οποίας αποτελεί για τους Μεσογειακούς Ελαιώνες τη σύνδεσή τους µε την ιστορία του τόπου. Aναλυτικά προσφέρονται οι εξής ετικέτες:
■Συµβατικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο µε την εµπορική ονοµασία «ΜΕΣΗ ΓΑΙΑ». Είναι ένα χαρµάνι δύο ποικιλιών: Κορωνέικης και Κλωνάρα.
■Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο µε την εµπορική ονοµασία «ΜΕΣΗ ΓΑΙΑ». Κορωνέικης ποικιλίας.
■Μια σειρά από τέσσερα µονοποικιλιακά EVOO µε την εµπορική ονοµασία «Verus Hellenic Premium Monovarietal», από τέσσερις διαφορετικές περιοχές της Ελλλαδας, µε πολύ χαµηλές οξύτητες και πλούσια αρώµατα. Προσφέρονται σε περιορισµένες ποσότητες (περίπου 2.000lit /ποικιλία).
Κλωνάρα, Μαρώνειας, Μανάκι και Κορωνέικη
Οι ποικιλίες που χρησιµοποιούνται είναι (i) Κλωνάρα, η ιδιαίτερη ποικιλία της Μεσογειακής γης. (ii) Μαρώνειας, η φηµισµένη ποικιλία του Έβρου, µε τα πολύ έντονα φρουτώδη αρώµατα. (iii) Μανάκι, η γνωστή και σταθερή αξία της Αργολικής γης, µε την ιδιαίτερη γεύση. (iv) Κορωνέικη. Πρόκειται για ένα µοναδικής γεύσης χαρµάνι επιλεγµένων εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων, αυτής της ποικιλίας, από τις περιοχές Λακωνίας, Μεσσηνίας και Αττικής.Ένας διατροφικός θησαυρός
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι άνθρωποι της εταιρείας: «Με βαθιά γνώση και πολύχρονη εµπειρία στο ελαιόδεντρο και τους καρπούς του, η εταιρεία µας Μεσογειακοί Ελαιώνες δεν φιλοδοξεί απλά να προσφέρει ένα προϊόν στον καταναλωτή, αλλά µε κάθε συσκευασία να µεταδώσει την αγάπη της για το ελαιόλαδο και την ευγνωµοσύνη γι’αυτόν τον διατροφικό θησαυρό που αιώνες τώρα προσφέρει η ελληνική γη σε όλους µας».
Follow us on Social Media
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.