Εφιάλτης χωρίς τέλος στη Γάζα – Κανένας άμαχος δεν έχει λάβει ακόμη ανθρωπιστική βοήθεια

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος καταγγέλλει ότι τα περισσότερα από τα φορτηγά που επέτρεψε το Ισραήλ να μπουν στον θύλακα, είναι ακόμη στα σύνορα
Μάταια περιμένουν οι κάτοικοι στη Λωρίδα της Γάζας την άφιξη ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς όπως καταγγέλλει η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος, κανένας άμαχος κάτοικος της Λωρίδας της Γάζας δεν έχει λάβει ακόμη βοήθεια, από τις προμήθειες που πέρασαν τα σύνορα αυτή την εβδομάδα και δηλώνει ότι η αποστολή βοήθειας με τόσο λίγα φορτηγά είναι μια «πρόσκληση για σκοτωμό» λόγω του κινδύνου μαζικής συρροής όχλου.
«Μπορώ να αποδείξω ότι κανείς δεν έχει λάβει (βοήθεια). Κανένας άμαχος δεν έχει λάβει ακόμα τίποτα. Στην πραγματικότητα, ας πούμε ότι τα περισσότερα από αυτά τα φορτηγά βρίσκονται ακόμα στο Καρέμ Σαλόμ, στα σύνορα, έχουν ελεγχθεί, αλλά δεν έχουν μπει στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Γιούνις αλ Χατίμπ, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Εταιρείας Ερυθράς Ημισελήνου (PRCS). «Είναι πολύ δύσκολο να κρύψουμε την ένταση ή τις λεηλασίες που θα συμβούν», πρόσθεσε.
Ο επικεφαλής της PRCS δήλωσε, ότι οι επιχειρήσεις της Ερυθράς Ημισελήνου στη Γάζα ενδέχεται να σταματήσουν εντός των ημερών, ελλείψει νέων προμηθειών και ότι ο στόλος ασθενοφόρων της οργάνωσης θα λειτουργεί μόνο κατά το ένα τρίτο, λόγω έλλειψης καυσίμων. Αλεύρι και άλλα είδη πρώτης ανάγκης άρχισαν να φτάνουν σε ορισμένες από τις πιο ευάλωτες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα σήμερα, αφού το Ισραήλ επέτρεψε τη διέλευση ορισμένων φορτηγών, αλλά όχι αρκετών για να καλύψουν τις ελλείψεις που προκλήθηκαν από τον 11 εβδομάδων ισραηλινό αποκλεισμό, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.
Το Ισραήλ ανακοίνωσε, ότι επέτρεψε την είσοδο 100 φορτηγών, που μετέφεραν παιδικές τροφές και ιατρικό εξοπλισμό χθες Τετάρτη, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της πρώτης χαλάρωσης του αποκλεισμού υπό αυξανόμενες διεθνείς πιέσεις και προειδοποιήσεις για λιμό στη Γάζα. Ερωτηθείς για πόσο ακόμη η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος θα μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί στη Γάζα, ο Γιούνις αλ Χατίμπ απάντησε: «Είναι θέμα χρόνου. Μπορεί ημερών». «Μας τελειώνουν τα καύσιμα. Τα ασθενοφόρα με τα οποία συνεργαζόμαστε τώρα έχουν περιοριστεί στο ένα τρίτο» πρόσθεσε, λέγοντας ότι τα βενζινοκίνητα ασθενοφόρα της οργάνωσης έχουν ήδη σταματήσει, αλλά υπάρχουν κάποια που κινούνται με ηλιακή ενέργεια, που παρέχονται από τα Ηνωμένα Έθνη.
Ο αλ Χατίμπ επέκρινε τη μικρή ποσότητα βοήθειας που έχει επιτρέψει το Ισραήλ να εισέλθει στη Γάζα μέχρι στιγμής, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο επιθέσεων από τη μαζική συρροή όχλου. «Νομίζω ότι αυτό αποτελεί πρόσκληση για σκοτωμό. Αυτοί οι άνθρωποι λιμοκτονούν», είπε. Ο αλ Χατίμπ πρόσθεσε τη φωνή του στην κριτική για ένα νέο οργανισμό που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και στοχεύει να αρχίσει έως τα τέλη Μαΐου να δραστηριοποιείται στη Γάζα, επιβλέποντας ένα νέο μοντέλο διανομής βοήθειας. «Δεν χωρά συζήτηση. «Όχι, όχι, όχι», είπε. «Ο κόσμος δεν πρέπει να εγκαταλείψει το σύστημα όπως το ξέρουμε» αναφέρει η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.