Επιδημία ιλαράς στη Νότια Καρολίνα: 153 παιδιά σε καραντίνα

Μασσαλία: Νεκρός από αστυνομικά πυρά Τυνήσιος μετανάστης που μαχαίρωσε τουλάχιστον 4 άτομα


Ένα ξέσπασμα ιλαράς στα βόρεια της Νότιας Καρολίνας ανάγκασε περισσότερα από 150 ανεμβολίαστα παιδιά να βγουν από την τάξη και να μπουν σε καραντίνα, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας της Πολιτείας.

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Νότιας Καρολίνας δήλωσε ότι η Πολιτεία κατέγραψε το 11ο κρούσμα ιλαράς για φέτος, μετά την επιβεβαίωση μιας νέας μόλυνσης σε ένα παιδί από την κομητεία Γκρίνβιλ, την πιο πυκνοκατοικημένη κομητεία.

«Αυτό που μας λέει αυτό το νέο κρούσμα είναι ότι υπάρχει ενεργή, μη αναγνωρισμένη μετάδοση της ιλαράς στην κοινότητα», δήλωσε η Δρ. Λίντα Μπελ, επιδημιολόγος της Πολιτείας της Νότιας Καρολίνας.

Σύμφωνα με την Μπελ, 153 μαθητές που εκτέθηκαν και δεν είχαν εμβολιαστεί έχουν λάβει εντολή να τεθούν σε καραντίνα για 21 ημέρες, τη μεγαλύτερη περίοδο επώασης για τον ιό της ιλαράς.

Σε εθνικό επίπεδο, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν επιβεβαιώσει 1.563 κρούσματα ιλαράς το 2025 (έως τις 7 Οκτωβρίου). Οι περισσότερες μολύνσεις έχουν συνδεθεί με επιδημίες εντός των ΗΠΑ, αν και αναφέρθηκαν 21 κρούσματα μεταξύ διεθνών επισκεπτών.

Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το εμβόλιο MMR παραμένει η πιο αποτελεσματική άμυνα κατά της ιλαράς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων