Εκπαιδευτικά σεμινάρια ΕΛΟΠΥ και ΙΝΣΕΤΕ με επίκεντρο τα φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής
Μια πρωτοβουλία, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση των ελληνικών ψαριών που παράγουν τα Μέλη της ΕΛΟΠΥ αλλά και μία σύμπραξη ανάμεσα στους δύο βασικούς φορείς, οι οποίοι εκπροσωπούν την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια και τον τουρισμό, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι δύο κλάδοι συνυπάρχουν αρμονικά.
Κατά τη διάρκεια του 1ου διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος «Fin to Gill – Αξιοποιώντας ολόκληρο το ψάρι», 50 επαγγελματίες σεφ από όλη τη χώρα, είχαν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τεχνικές ορθής αξιοποίησης των ψαριών και πρωτότυπες συνταγές. Επιπλέον, ενημερώθηκαν για πρακτικές που ενισχύουν τη μείωση της σπατάλης, μαθαίνοντας πώς κάθε μέρος του ψαριού μπορεί να μετατραπεί σε βασικό στοιχείο ενός δημιουργικού πιάτου.
Μέσα από τις εκπαιδευτικές δράσεις, αναδεικνύεται ο ρόλος της ελληνικής θαλασσινής πρωτογενούς παραγωγής και η σημασία των φρέσκων ψαριών εκτροφής ως πρώτης ύλης υψηλής ποιότητας, ενώ η συνεργασία με τον ΣΕΤΕ προσδίδει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στο περιεχόμενο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




