Διευκρινήσεις από Χατζηδάκη για ΑΤΑΚ και ΚΑΕΚ • Έλληνας Αγρότης
Τα ζητήματα στις διορθώσεις αγροτεμαχίων συνεχίζονται, με το γραφείο του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη να ενημερώνει τους παραγωγούς μέσω διευκρινιστικής ανακοίνωσης για το πότε χρειάζεται η προσκόμιση ΑΤΑΚ και ΚΑΕΚ.
Αναλυτικά:
25 Φεβρουαρίου 2026
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
*Διευκρίνιση για την υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων για κυριότητα αγροτεμαχίων μέσω ΚΑΕΚ*
Σε σχέση με την υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων από τους αγρότες οι οποίες αποδεικνύουν την κυριότητα αγροτεμαχίων μέσω ΚΑΕΚ διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
1. Όπως έχει ήδη αποφασιστεί από την κυβέρνηση για ιδιοκτησίες κάτω των 20 στρεμμάτων δεν απαιτείται από τους αγρότες η υποβολή ΑΤΑΚ προκειμένου να λάβουν τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Αρκεί η υποβολή ΚΑΕΚ.
2. Στις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις δεν χρειάζεται η υποβολή ή η επανυποβολή ή η διόρθωση του σχετικού ΑΤΑΚ αν αυτό έχει υποβληθεί. Αρκεί μόνο το ΚΑΕΚ.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν πρέπει να ζητούν τίποτα παραπάνω από τους εν λόγω αγρότες».
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.



