Βόλος: Νέα τροπή στην υπόθεση εξαφάνισης της 48χρονης – Το μοναστήρι παλαιοημερολογιτών και ο «ρασοφόρος»

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο Βόλος την εξαφάνιση της 43χρονης Μαρίας Θάνου, η οποία αγνοείται από τις 23 Αυγούστου, με τις τελευταίες πληροφορίες να ανοίγουν τον κύκλο των ερευνών προς ένα άγνωστο –και ιδιαίτερα ανησυχητικό– μονοπάτι.
Η υπόθεση παίρνει νέα τροπή αφού η γυναίκα φέρεται να εντοπίστηκε σε μοναστήρι παλαιοημερολογιτών, με τον σύζυγο και φίλους της να εκφράζουν έντονη ανησυχία ότι έχει πέσει θύμα χειραγώγησης από αμφιλεγόμενο «ρασοφόρο». Η υπόθεση, που έχει ήδη συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, φαίνεται πως συνδέεται με ένα δίκτυο που κινείται εκτός της επίσημης Εκκλησίας και δραστηριοποιείται με πρακτικές που έχουν προκαλέσει κατά καιρούς καταγγελίες.
Οι τελευταίες κινήσεις της 43χρονης
Σύμφωνα με μαρτυρίες, η Μαρία Θάνου είχε το τελευταίο διάστημα στενές επαφές με πρόσωπα που κινούνται στον χώρο του παλαιού ημερολογίου. Κοντινά της άτομα επισημαίνουν ότι είχε αρχίσει να αλλάζει συμπεριφορά και να απομακρύνεται από το οικογενειακό της περιβάλλον, γεγονός που σήμερα θεωρούν ενδεικτικό της πίεσης που δεχόταν.
Στενή φίλη της γυναίκας κατέθεσε πως την τελευταία φορά που την είδε, ήταν να μπαίνει σε ταξί παρέα με μια ρασοφορεμένη, η οποία έμοιαζε με καλόγρια. Όπως περιέγραψε, η ίδια η Μαρία φορούσε μαύρα ρούχα που παρέπεμπαν σε ράσα. Η εικόνα αυτή ενίσχυσε την υποψία ότι είχε ήδη οδηγηθεί σε κάποιο περιβάλλον που σχετίζεται με τις καταγγελλόμενες δραστηριότητες.
Ο σύζυγος της Μαρίας αποκάλυψε πως το τελευταίο διάστημα η γυναίκα του είχε έρθει σε επαφή με τον αυτοαποκαλούμενο μοναχό Χερουβείμ. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε επηρεάσει τη σύζυγό του σε βαθμό που να αλλάξει πλήρως την καθημερινότητά της και να απομακρυνθεί από την οικογένεια.
Ο Βόλος, ο «ρασοφόρος» και οι καταγγελίες
Το πρόσωπο αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία. Το όνομά του έχει αναφερθεί και στο παρελθόν σε παρόμοιες υποθέσεις, καθώς φέρεται να ελέγχει ένα δίκτυο γυναικών που παρουσιάζονται ως «καλόγριες» χωρίς να έχουν περάσει από καμία κανονική διαδικασία μοναχικής κουράς.
Το δίκτυο, όπως καταγγέλλεται, δραστηριοποιείται ακόμη και έξω από νοσοκομεία, όπου οι γυναίκες που έχουν στρατολογηθεί πωλούν κομποσκοίνια, φυλαχτά αλλά και φάρμακα, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα. Οι ίδιες γυναίκες εμφανίζονται σε διαδικτυακά βίντεο, μέσα από τα οποία επιχειρείται προσηλυτισμός ανυποψίαστων πολιτών.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο αυτοαποκαλούμενος μοναχός «έχει στρατολογήσει γυναίκες που δεν έχουν καμία σχέση με τον Ορθόδοξο μοναχισμό, τις έχει ντύσει με ράσα και τις βάζει μέσω των βίντεο του να προσηλυτίζουν ανυποψίαστους ανθρώπους, είτε online είτε δια ζώσης ζητώντας χρήματα. Έπειτα, τις μεταμορφώνει σε καλόγριες χωρίς ρασοευχή βάζοντάς τες να στελεχώσουν ανύπαρκτα μοναστήρια».
Ο Βόλος και η έρευνα των Αρχών
Η υπόθεση της εξαφάνισης της 43χρονης έχει πλέον πάρει νέες διαστάσεις, με τις Αρχές να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο εμπλοκής του συγκεκριμένου κυκλώματος. Ήδη συγκεντρώνονται καταθέσεις από συγγενείς, φίλους και πρόσωπα που είχαν επαφές με τη Μαρία το τελευταίο διάστημα, ενώ γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν τα ίχνη της μέσω των πιθανών μοναστηριών που σχετίζονται με τον αυτοαποκαλούμενο μοναχό.
Η τοπική κοινωνία του Βόλου παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις, ενώ η οικογένεια της αγνοούμενης ζητά απαντήσεις και την επιστροφή της Μαρίας στο σπίτι της.
Δείτε επίσης:
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.