Από πνιγμό ο θάνατος του 3χρονου κοριτσιού στο Παλαιό Φάληρο – Δεν εντοπίστηκαν ίχνη εγκληματικής ενέργειας, πώς εξηγούνται τα σημάδια

Από πνιγμό ο θάνατος του 3χρονου κοριτσιού στο Παλαιό Φάληρο – Δεν εντοπίστηκαν ίχνη εγκληματικής ενέργειας, πώς εξηγούνται τα σημάδια


Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Το κοριτσάκι τριών ετών που ξεβράστηκε νεκρό στην παραλία Εδέμ στο Παλαιό Φάληρο έχασε τη ζωή του από πνιγμό και όχι από εγκληματική ενέργεια, έδειξε η νεκροψία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι ιατροδικαστές Γιώργος Ντι Λέρνια και Νίκος Καλόγριας ολοκλήρωσαν την εξέτασης της σορού του παιδιού και δεν διαπίστωσαν ευρήματα που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.

Ο θάνατος οφείλεται σε πνιγμό και όλες οι εκδορές και η αμυχές που φέρει το παιδί σε διάφορα σημεία του σώματός του οφείλονται στην τριβή με την άμμο και τις πέτρες. Ο θάνατός του σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προσδιορίζεται σε 24 έως 36 ώρες πριν από την ανεύρεσή του και ως προς την προέλευσή του φαίνεται να προέρχεται από κάποια Βόρεια Αφρικανική χώρα. Αποκλείστηκε τον ενδεχόμενο του τροχαίου δυστυχήματος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί προσκόμισαν στους ιατροδικαστές φωτογραφίες από 4 αγνοούμενα κοριτσάκια, δύο από τα οποία δείχνουν να μοιάζουν με το θύμα.

Το παιδί, όπως προέκυψε από την εξέταση, φαίνεται να αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας στο συκώτι του. Οι ιατροδικαστές έλαβαν δείγματα για ιστολογικές εξετάσεις προκειμένου να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι πολλά ενδεχόμενα για τα αίτια θανάτου του 3χρονου κοριτσιού, εξέταζαν οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος. Δεν απέκλειαν, αν ο θάνατος έχει προκληθεί από κάποιο ατύχημα, μαζί του να ήταν κάποιος συνοδός, οικείο πρόσωπο ή γονέας, που και ο ίδιος να έχει χάσει τη ζωή του, καθώς δεν μπορούν να εξηγήσουν την έλλειψη αναζήτησης του παιδιού.

Αφήνουν ανοικτό επίσης το ενδεχόμενο το παιδί να ήταν με έναν από τους δύο γονείς, ενδεχομένως χωρισμένους. Το σώμα του έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο, στο μέτωπο, στα μάτια, στα χείλη και στη μύτη, καθώς και εμφανείς κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός του. Αν τα τραύματά του είναι μεταθανάτια, δεν αποκλείεται η περίπτωση του ατυχήματος, ο πνιγμός, η παράσυρσή του και κρούσεις σε βράχους.

Τα στελέχη του Λιμενικού έχουν λάβει καταθέσεις από Αιγύπτιους εργάτες και έναν Έλληνα που εντόπισαν τη σορό του παιδιού. Ο θάνατός του προσδιορίζεται χρονικά τουλάχιστον ένα 24ωρο πριν από τον εντοπισμό του.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων