Αγροτικές Ειδήσεις: Σαπίζουν τα σταφύλια πριν καν τα πουλήσεις; Δες τη λύση που σώζει τη σοδειά από Βοτρύτη και καφέτιασμα

Πρόβλημα σήψης σε σταφύλι από Βοτρύτη .Τα προβλήματα και οι Σήψεις από τον Βοτρύτη μειώνουν αφενός προσυλλεκτικά την παραγωγή αλλά και μετα την συλλογή ή τρυγητό .Στα δε οινοποίησιμα οι προσβολές από βοτρυτη προκαλούν μείωση των σακχάρων και των οξέων καθώς και των βιταμινών Β6 και Β10 που παίζουν πολύ σπουδαίο ρόλο στη ζύμωση. Επίσης το ένζυμο λακαση που εκρίνει ο Βοτρύτης προκαλεί μεταβολές στο χρώμα και θολώματα στο κρασί.
Ένα δεύτερο σημαντικό πρόβλημα που αφορά κυρίως τα επιτραπέζια σταφύλια έχει να κάνει με την απώλεια νερού από την ράχη ή στέλεχος του τσαμπιού και στο καφέτιασμα του . Χάνοντας έτσι το σταφύλι την ελκυστικότητα του και μείωση του δεικτη φρεσκάδας του . Πρόβλημα που λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών στη συγκομιδή εντείνεται και απαιτεί άμεση και ταχεία ψύξη των σταφυλιών.
Αξιοποιώνατας την Δύναμη του Romeo (Μυκητοκτόνο ) και του Bluestim ( Συμβατός Οσμολύτης ).
Το Romeo O πρώτος διασυστηματικός ενεργοποιητής των μηχανισμών άμυνας των φυτών με Ζύμες προλαμβάνει τις 3 βασικές Ασθένειες του Αμπελιού Περονόσπορο – Ωίδιο – Βοτρύτη , Ενεργοποιεί άμεσα πολλούς και διαφορετικούς μηχανισμούς του φυτού , Είναι Ευκολόχρηστο Οικονομικό Με χρήση στη Βιολογική και δεν αφήνει χημικά υπολείμματα στα παραγόμενα προϊόντα και ούτε λεκιάζει τους καρπούς.
Ενας από τους μηχανισμούς δράσης του Romeo είναι να επάγει την σύνθεση Φλαβονοειδών και Πολυφαινολών (Ρισβερατρόλη και βινιφερίνη) . Ουσίες που συμβάλλουν στην προσαρμογή των φυτών στο υδατικό στρες μέσω της αντιοξειδωτικής τους δράσης, της ρύθμισης της κυτταρικής λειτουργίας και της προστασίας των κυττάρων από τις βλάβες του οξειδωτικού στρες .Διαδραματίζουν ρυθμιστικό ρόλο στην μηχανική αντοχή των κυττάρων αλλά και στην απόκριση τους στα παθογόνα. Άρρηκτα συνδεδεμένες πέραν της άμυνας ,και με την ποιότητα σταφυλιού και κρασιού αλλα και της υγειας του ανθρώπου .
Το Bluestim είναι ένας συμβατός οσμολύτης . Glycine-Betaine 97 % μοναδικής τεχνολογιας παραγωγής και καθαρότητας . Το Bluestim , όταν ψεκαστεί συσσωρεύεται στο φυτό, συγκρατώντας νερό μέσα στα τσαμπιά για να αποτρέψει την αφυδάτωση. Διεισδύει εύκολα και γρήγορα στα φυτικά όργανα, όπου εκεί συνεισφέρει στην αύξηση της αντοχής τους στην καταπόνηση ,στη διατήρηση της ακεραιότητας των μεμβρανών και συνεπώς των απωλειών νερού με μειωση σε μαραγκιάσματα και σκασιμάτων.Τέλος, βρέθηκε ότι η χρήση του Bluestim σε υδατικά καταπονημένα φυτά βοηθάει στην αύξηση του φωτοσυνθετικού ρυθμού.
Η χρήση τους σε προγράμματα των δύο. σκευασμάτων μειώνει και ελέγχει το στρες της εξατμισοδιαπνοής·, την αφυδάτωση του στελέχους και της ράχης του τσαμπιού αυξάνει τη σπαργή και το μέγεθος της ρώγας . Σε επιτραπέζιες ποικιλίες η χρήση του Bluestim αύξησε τη διάρκεια ζωής στα κύτταρα των τσαμπιών με μεγαλύτερη συνεκτικότητα της ρώγας , χωρίς μικρορωγμώσεις , σκασίματα. Η χρήση του Romeo προστάτευσε από Σηψεις και προσβολές Βοτρύτη δίνοντας μεγαλύερη διάρκεια και ζωή στα σταφύλια σε αποθήκευση και Ράφι
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.