Αγροτικές Ειδήσεις: Η Louis Dreyfus ολοκλήρωσε την εξαγορά της μονάδας συστατικών της BASF
Η Louis Dreyfus ολοκλήρωσε την εξαγορά της επιχείρησης συστατικών τροφίμων και υγείας της BASF, αποκτώντας εργοστάσιο στη Γερμανία και ενισχύοντας τη δυναμική της παρουσία στην παγκόσμια αγορά φυτικών συστατικών.
Η Louis Dreyfus (LDC), ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους ομίλους στον αγροδιατροφικό τομέα, ολοκλήρωσε στις 30 Σεπτεμβρίου την εξαγορά της επιχείρησης συστατικών τροφίμων και υγιεινής διατροφής της BASF, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική της στροφή προς προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και βιώσιμης προέλευσης. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, ωστόσο η κίνηση αυτή θεωρείται ένα από τα πιο ουσιαστικά βήματα της LDC για την ενίσχυση της παρουσίας της στις αγορές φυτικών πρωτεϊνών και λειτουργικών συστατικών.
Η συμφωνία περιλαμβάνει τη μονάδα παραγωγής στο Ιλερτίσεν της Γερμανίας, η οποία παράγει εξειδικευμένα συστατικά για τη βιομηχανία τροφίμων και προσωπικής φροντίδας από γαλακτωματοποιητές και παράγοντες αερισμού έως ωμέγα-3 έλαια και εστέρες φυτικών στερολών. Η συγκεκριμένη παραγωγική βάση θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την ενίσχυση της τεχνολογικής και εμπορικής παρουσίας της LDC στην ευρωπαϊκή αγορά.
Ο James Zhou, εμπορικός διευθυντής και επικεφαλής του τομέα Λύσεων Τροφίμων και Ζωοτροφών της LDC, χαρακτήρισε τη συμφωνία «σημαντικό ορόσημο» στην πορεία της εταιρείας. «Ενισχύουμε την ικανότητά μας να αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις για τον χώρο των τροφίμων, της προσωπικής φροντίδας και της υγειονομικής περίθαλψης», σημείωσε, εκφράζοντας την πρόθεσή του να ενσωματώσει τις νέες ομάδες της BASF στο δίκτυο του Ομίλου.
Από την πλευρά της, η BASF επιβεβαίωσε ότι η πώληση εντάσσεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης και εστίασης των δραστηριοτήτων της. «Εστιάζοντας στις βιταμίνες και τα καροτενοειδή, ενισχύουμε τη στρατηγική μας κατεύθυνση προς ζωτικά συστατικά διατροφής τόσο για ανθρώπους όσο και για ζώα», δήλωσε η Daniela Calleri, ανώτερη αντιπρόεδρος του τομέα Συστατικών Διατροφής της BASF.
Η Louis Dreyfus έχει επενδύσει συστηματικά τα τελευταία χρόνια στον χώρο των πρωτεϊνών φυτικής προέλευσης. Το 2022 εγκαινίασε κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Καλιφόρνια, με αντικείμενο την αξιοποίηση φυτικών πρωτεϊνών, ενώ το 2024 ξεκίνησε την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας πρωτεΐνης μπιζελιού στο Σασκάτσουαν του Καναδά. Η νέα εγκατάσταση, που αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως μέσα στο 2026, θα παρέχει λειτουργικά συστατικά για εναλλακτικά γαλακτοκομικά προϊόντα και διατροφικές λύσεις υψηλής πρωτεΐνης, ενισχύοντας τον ρόλο της εταιρείας στη βιώσιμη διατροφή.
Η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη BASF έρχεται σε μια περίοδο όπου οι καταναλωτικές και βιομηχανικές τάσεις στρέφονται προς φυτικής προέλευσης προϊόντα και βιώσιμες πηγές πρωτεΐνης. Για τη LDC, που έχει τις ρίζες της στον παραδοσιακό εμπορικό τομέα σιτηρών, ελαιούχων και αγροτικών πρώτων υλών, η εξαγορά αυτή σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μια νέα εποχή.
Με έδρα το Ρότερνταμ και παρουσία σε πάνω από 100 χώρες, η LDC παραμένει ένας από τους τέσσερις μεγάλους «παίκτες» του παγκόσμιου αγροτικού εμπορίου — μαζί με τις Cargill, Bunge και ADM. Η τελευταία της κίνηση με τη BASF ενισχύει τη φήμη της ως εταιρείας που επενδύει όχι μόνο στην παραγωγή, αλλά και στην καινοτομία, μετατρέποντας τη γνώση της αγοράς σε στρατηγικό πλεονέκτημα για τη νέα γενιά της παγκόσμιας διατροφής.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




