Έρχεται παράταση για διορθώσεις σε monitor και ΑΤΑΚ δια στόματος Μητσοτάκη • Έλληνας Αγρότης

Έρχεται παράταση για διορθώσεις σε monitor και ΑΤΑΚ δια στόματος Μητσοτάκη • Έλληνας Αγρότης


Στην Αλεξανδρούπολη θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη 25/2 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με αφορμή το Προσυνέδριο της ΝΔ θα επισκεφθεί μεταξύ άλλων τελωνεία, αλλά και τις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει.

Αυτό που αφορά τους αγρότες είναι αφενός μέτρα στήριξης για όσους έχουν υποστεί απώλεια στην παραγωγή τους εξαιτίας των πρόσφατων σφοδρών φαινομένων, καθώς χαρακτηριστικό είναι ότι στα Λάβαρα οι κάτοικοι ξύπνησαν με σειρήνες και 112, ενώ και στο Ορμένιο είναι μεγάλα τα προβλήματα λόγω ενός φράγματος που έσπασε στη Βουλγαρία, απελευθερώνοντας μεγάλες ποσότητες νερού.

Μέχρι στιγμής έχουν καλυφθεί με νερό περί τα 150.000 στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών, ενώ η Π.Ε. Έβρου έχει τεθεί σε κατάσταση Red Code από 24/02/2026 έως 27/02/2026 λόγω υψηλού κινδύνου πλημμυρών, με την Βουλγαρία να ενημερώνει επισήμως ότι τις επόμενες 36 θα κατέλθουν μεγάλες ποσότητες νερού.

Όπως είναι κατανοητό από τα παραπάνω δεδομένα οι αγρότες δεν μπορούν να κάνουν διορθώσεις στα αγροτεμάχιά τους προκειμένου να μη χάσουν τις επιδοτήσεις που δικαιούνται για το 2025. Έτσι ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την παράταση της ημερομηνίας διορθώσεων η οποία κανονικά θα έληγε την ερχόμενη Παρασκευή 27/2, ωστόσο πλέον χιλιάδες είναι οι παραγωγοί που δεν μπορούν να κάνουν τις συγκεκριμένες, ενώ έχουν καταγραφεί εκτεταμένες αναφορές από καλλιεργητές ότι η εφαρμογή Agrisnap «τρέχει» με πολλά προβλήματα, ενώ όπως λένε ορισμένοι εδώ και μέρες λειτουργεί υποτυποδώς ή καθόλου.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων