Χίος: Η κατάσταση των τραυματιών παράνομων μεταναστών – «Τραύμα από σφαίρα δεν έχει κανένας»

Χίος: Η κατάσταση των τραυματιών παράνομων μεταναστών - «Τραύμα από σφαίρα δεν έχει κανένας»


Στο νοσοκομείο της Χίου νοσηλεύονται 25 παράνομοι μετανάστες και μία λιμενικός, που τραυματίστηκαν στην χθεσινοβραδινή τραγωδία με τουλάχιστον 15 νεκρούς ανοιχτά του νησιού, μετά τη σύγκρουση ταχύπλοου με σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Για την κατάσταση της υγείας τους μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο διοικητής του Νοσοκομείου Χίου Χρήστος Τσιαχρής. «Αυτή τη στιγμή έχουμε 26 άτομα που νοσηλεύονται. 25 είναι αφγανικής καταγωγής κατά δήλωσή τους και ένα στέλεχος του Λιμενικού. Από τους τραυματίες οι 12 είναι ανήλικοι και από αυτούς τα 10 είναι παιδιά έως 15 ετών που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου» ανέφερε.

Όπως είπε ο Χρ. Τσιαχρής, κατά τη διάρκεια της νύχτας χειρουργήθηκαν πέντε τραυματίες που ήταν σε πιο σοβαρή κατάσταση.

«Δεν υπάρχει κάποιος με τραύμα από σφαίρα»

Παράλληλα, ο διοικητής του νοσοκομείου Χίου ξεκαθάρισε ότι δεν νοσηλεύεται κανέναν τραυματίας από πυροβολισμούς. «Από τους τραυματίες που έχουμε, δεν υπάρχει κάποιος που να έχει τραύμα από σφαίρα. Γιατί ακούγονται πολλά, δεν είναι δικιά μας αρμοδιότητα να πούμε τι έχει συμβεί» τόνισε, σημειώνοντας ότι είναι αρμοδιότητα του Λιμενικού να προσδιορίσει τι συνέβη.

Σε ερώτηση αν υπάρχει τραυματίας σε κρίσιμη κατάσταση, ο διοικητής ανέφερε ότι δεν μπορεί να το πει αυτή την ώρα και ότι θα υπάρξει ενημέρωση από τους γιατρούς. Παράλληλα, είπε ότι πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα οι νεκροψίες-νεκροτομές στις σορούς που παραμένουν στο νοσοκομείο, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιαννάκος: Συγκινητική η προσπάθεια του προσωπικού του νοσοκομείου

Τα εύσημα στο προσωπικό και τη διοίκηση του νοσοκομείου Χίου για την ανταπόκρισή τους στο τραγικό περιστατικό έδωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Πολλά συγχαρητήρια στο προσωπικό και τη διοίκηση του νοσοκομείου Χίου. Τιτάνια, συγκινητική η προσπάθεια που κατέβαλαν χθες βράδυ και συνεχίζουν ακόμη. Πρωτόγνωρη η προσέλευση μεταναστών με τραύματα. Πολλά μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες. Το προσωπικό αγόγγυστα εκεί. Προσήλθε αυτοβούλως από τα σπίτια του να συνδράμει. Γιατροί, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό. Προσέφεραν κουβέρτες, φαγητό, ζεστά ροφήματα και κυρίως περίθαλψη» υπογράμμισε ο Μ. Γιαννάκος.

Υπενθυμίζεται ότι οι παράνομοι μετανάστες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είχαν τραύματα που συνάδουν με τη σύγκρουση των δύο σκαφών – ρήξη ήπατος, ρήξη νεφρού, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Σε δύο έγκυες γυναίκες, δυστυχώς, διαπιστώθηκε ότι τα έμβρυα ήταν νεκρά.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δυο στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Ένας άνδρας τραυματίστηκε στο άνω άκρο και έχει πάρει ήδη εξιτήριο, ενώ μία γυναίκα υπέστη ελαφριά εγκεφαλική διάσειση και παραμένει για παρακολούθηση στο νοσοκομείο.

Δείτε επίσης:

Χίος: Πώς έγινε η τραγωδία με τουλάχιστον 15 νεκρούς παράνομους μετανάστες – Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Χίος: Τουλάχιστον 15 νεκροί – Ενημέρωση του Λιμενικού για το αιματηρό επεισόδιο με σκάφος διακινητών

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων