Τραγωδία στο Μεξικό: Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες από έκρηξη αγωγού πετρελαίου

Τραγωδία στο Μεξικό: Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες από έκρηξη αγωγού πετρελαίου


Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι φέρουν τραύματα μετά από έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου της κρατικής εταιρείας Pemex, η οποία σημειώθηκε στην περιοχή του Ισθμού του Τεουαντεπέκ, στην πολιτεία Οαχάκα στο Μεξικό. Την είδηση γνωστοποίησε ο κυβερνήτης της περιοχής, Σάλομον Χάρα, μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα X.

Μέχρι στιγμής, η διοίκηση της Pemex δεν έχει προβεί σε επίσημη τοποθέτηση ή σχολιασμό σχετικά με τα αίτια του συμβάντος, παρά το γεγονός ότι της ζητήθηκε ενημέρωση.

Αναφορικά με το ευρύτερο πλαίσιο και τις πρόσφατες εξελίξεις, παρόλο που η εταιρεία τηρεί σιγή ιχθύος, παρόμοια ατυχήματα στην Οαχάκα έχουν αποδοθεί στο παρελθόν σε διαρροές υλικών μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα ή τεχνικές αστοχίες κατά τη διάρκεια εργασιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ισθμός του Τεουαντεπέκ βρίσκεται στο επίκεντρο ενός στρατηγικού σχεδίου για τη σύνδεση του Jaltipan με τη Salina Cruz μέσω νέων αγωγών, ενώ η Pemex αντιμετωπίζει συχνά επικρίσεις για τα πρωτόκολλα ασφαλείας της, καθώς οι εκρήξεις λόγω παράνομων συνδέσεων ή πλημμελούς συντήρησης αποτελούν επαναλαμβανόμενο πρόβλημα.

Πηγές: Latin Times, Mexico News Daily, Natural Gas Intelligence 2025-2026

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων