Τι γίνεται με πληρωμή σε Νέους Αγρότες, Ομάδες Παραγωγών και Θερμοκήπια • Έλληνας Αγρότης

Συστάθηκε Τριμελής Επιτροπή για προσφυγές από Ομάδες Παραγωγών • Έλληνας Αγρότης


Το στίγμα των επόμενων κινήσεων για πληρωμές σε δράσεις όπως οι Νέοι Αγρότες, τα θερμοκήπια, αλλά και τις Ομάδες Παραγωγών  έδωσε ο Δημήτρης Παππάς, προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος σε παρέμβασή του σε εκδήλωση του ΓΕΩΤΕΕ σημείωσε ότι προχωρούν οι διαδικασίες ώστε να ξεκινήσουν οι πληρωμές.

Πιο συγκεκριμένα, για το πρόγραμμα των θερμοκηπίων σημείωσε ότι «είναι η πιο πολυαναμενόμενη δράση αυτή την στιγμή. Επειδή δεν θα περιμένουν πότε ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα ολοκληρώσει τον έλεγχο των εκτάσεων συμφώνησαμε με την ΑΑΔΕ να ανοίξει το σύστημα και να ξεκινήσει η διαδικασία της αξιολόγησης. Υπάρχει η ελπίδα μέσα στον Απρίλιο να προσδιοριστεί η έκταση για να προχωρήσει το πρόγραμμα».

Για το πρόγραμμα με τις Ομάδες Παραγωγών ο κ. Παππάς είπε ότι υπάρχουν ήδη δυο αποφάσεις ένταξης, ενώ για τις 790 προτάσεις που υπάρχουν προς αξιολόγηση σημείωσε ότι «έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό προτάσεων, ωστόσο έχουμε κάνει μια προεργασία. Θα εφαρμόσουμε, σε συνεργασία με τη ΜΟΔ, με μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης, που θα μας βοηθήσουν να δούμε πολλές αιτήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εκτιμώ ότι μετά το καλοκαίρι θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα».

«Αγκάθι» ο τρόπος ελέγχου στους Νέους Αγρότες

Για το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών οι Περιφέρειες βρίσκονται στο 95% της αξιολόγησης, ωστόσο υπάρχουν σοβαρά τεχνικά προβλήματα στους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μάλιστα τα προβλήματα αυτά αφορούν και τις δυο προσκλήσεις, επομένως από την πορεία των διασταυρωτικών ελέγχων (monitoring) θα κριθεί ο χρόνος πληρωμής των αγροτών που εντάχθηκαν, καθώς η σειρά είναι αξιολόγηση, διασταυρωτικοί έλεγχοι, αποφάσεις ένταξης και πληρωμές.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων