Στην Πάρμα το παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας τροφίμων της Βarilla
Η εγκατάσταση των 14.000 τ.μ. συγκεντρώνει 200 ειδικούς, από τεχνολόγους τροφίμων και ερευνητές έως σεφ, σχεδιαστές και επαγγελματίες γευσιγνώστες. Έχει επίσης σχεδιαστεί για να ενσωματώνει την ακαδημαϊκή συνεργασία, με 84 ενεργές συνεργασίες σε όλη την Ιταλία και το εξωτερικό, και 30 ασκούμενους και εκπαιδευόμενους που συμμετέχουν ετησίως από χώρες όπως η Τουρκία, το Βέλγιο, η Ελλάδα και η Ισπανία.
Ο Guido Barilla, Πρόεδρος του Ομίλου Barilla, δήλωσε: Στην Barilla, όπου το προϊόν βρισκόταν πάντα στην καρδιά όλων όσων κάνουμε, γνωρίζουμε ότι ένα θεμελιώδες μέρος της δουλειάς μας είναι να φανταζόμαστε και να δημιουργούμε ποιοτικά προϊόντα που πρέπει να ανταποκρίνονται και να προσαρμόζονται στις εξελισσόμενες ανάγκες των ανθρώπων. Το BITE, εκτός από τη διαμόρφωση των προϊόντων του αύριο, αντιπροσωπεύει μια πολύ σαφή επιχειρηματική επιλογή. Η Barilla πρέπει να καθοδηγεί και να προβλέπει τις τάσεις και να είναι σε θέση να συνεργάζεται με αγορές που είναι ολοένα και πιο ανοιχτές και διεθνείς.
Ένας πλήρης κύκλος ζωής προϊόντος κάτω από μία στέγη
Βρίσκεται στην Κοιλάδα Τροφίμων της Ιταλίας, το BITE συμπυκνώνει κάθε φάση έρευνας και ανάπτυξης σε έναν ενιαίο χώρο. Το Κέντρο Καινοτομίας 4.800 τ.μ. φιλοξενεί εργαστήρια σχεδιαστικής σκέψης, αισθητηριακή έρευνα και πειραματικές κουζίνες. Επιπλέον 9.000 τ.μ. περιλαμβάνουν πιλοτικές μονάδες για νέες συνταγές, διαδικασίες παραγωγής και ανάπτυξη συσκευασιών.
Εδώ, οι ιδέες προχωρούν από την ιδέα στην αγορά σε περίπου δύο χρόνια – και έως και 10 για πιο σύνθετες καινοτομίες – ξεκινώντας με την έρευνα συστατικών και ποικιλιών καλλιεργειών πριν προχωρήσουν στην ανάπτυξη συνταγών, τις δοκιμές και την επικύρωση από τους καταναλωτές.
Τεχνολογίες όπως έξυπνοι αισθητήρες που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη, ολογραφικός σχεδιασμός και συστήματα τρισδιάστατης εκτύπωσης υποστηρίζουν την ταχεία δημιουργία πρωτοτύπων και τη βελτιστοποίηση προϊόντων. Εργαλεία όπως ηλεκτρονική μύτη και μετρητής τραχύτητας (rugosimeter) χρησιμοποιούνται για την ανάλυση της γεύσης και της υφής των ζυμαρικών σε κλίμακα micron, βοηθώντας την Barilla να προσφέρει σταθερή ποιότητα παγκοσμίως.
Συνεργασία με λιανοπωλητές και πελάτες
Το BITE στεγάζει επίσης ένα ειδικό Κέντρο Συνεργασίας Πελατών, το οποίο δημιουργήθηκε για να παρέχει καθηλωτικές εμπειρίες στους επιχειρηματικούς εταίρους. Ο χώρος συνδυάζει τις γαστρονομικές δοκιμές με τις γνώσεις των αγοραστών, με την Barilla να προσκαλεί τους πελάτες να συνδημιουργήσουν προϊόντα και να εξερευνήσουν ευκαιρίες της αγοράς.
Η Michele Amigoni, επικεφαλής του τμήματος RDQ στον Όμιλο Barilla, πρόσθεσε: Καινοτομία σημαίνει τοποθέτηση των επιθυμιών των ανθρώπων στο επίκεντρο. Κατανόηση σε βάθος του τρόπου με τον οποίο θα εξελιχθούν οι ανάγκες τους που σχετίζονται με τα τρόφιμα και τη διατροφή και, στη συνέχεια, μετατροπή των ιδεών σε πραγματικότητα που είναι νέες, καλές και βιώσιμες. Το BITE θα είναι ένα κέντρο ανοιχτό στον κόσμο, όπου θα είναι δυνατό να δούμε, να αγγίξουμε και να κατανοήσουμε πώς οραματίζεται η Barilla το μέλλον των τροφίμων.
Σχεδιασμένο για βιωσιμότητα και ένταξη
Το νέο κέντρο λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και διαθέτει ερευνητικούς τομείς που επικεντρώνονται στην αναγεννητική γεωργία. Η Barilla συνεργάστηκε με την Dynamo Academy για να σχεδιάσει ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς, με απτικούς χάρτες, πλήρως προσβάσιμους χώρους και ευέλικτους χώρους συνεργασίας.
Με ένα μείγμα παγκόσμιας συνεργασίας, προηγμένης τεχνολογίας και της γαστρονομικής κληρονομιάς της Ιταλίας, η Barilla αναφέρει ότι στοχεύει να μετατρέψει τα καθημερινά προϊόντα σε εμπειρίες φαγητού που «εκπλήσσουν τις αισθήσεις» και «δημιουργούν συναισθήματα».
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




