Ο Τραμπ ζήτησε από τον πρόεδρο του Ισραήλ την απονομή χάριτος στον Νετανιάχου που διώκεται για διαφθορά

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε στο ισραηλινό κοινοβούλιο
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε ενώπιον του ισραηλινού κοινοβουλίου την απονομή χάριτος στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου που διώκεται για διαφθορά.
«Έχω μια ιδέα. Κύριε πρόεδρε (Ισαάκ Χέρτσογκ), γιατί δεν του δίνετε χάρη; Αυτό το σημείο δεν προβλεπόταν στην ομιλία (…) Αλλά πολύ τον συμπαθώ αυτόν τον κύριο», είπε ο Τραμπ.
«Είτε το θέλουμε είτε όχι, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους προέδρους σε καιρό πολέμου, αλήθεια, ένας από τους μεγαλύτερους. Και τα πούρα και η σαμπάνια, τώρα πραγματικά, ποιος νοιάζεται; Βλέπω σε ποιο σημείο είστε δημοφιλής, είστε ένας πολύ δημοφιλής άνθρωπος. Και ξέρετε γιατί; Γιατί ξέρετε να κερδίζετε», πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Νετανιάχου, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.
Αποβολή ισραηλινού βουλευτή από την αίθουσα
Η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στη Κνεσέτ διακόπηκε από την αποβολή ενός ισραηλινού βουλευτή από την αίθουσα.
«Ε λοιπόν, ήταν αποτελεσματικό», δήλωσε ο Τραμπ μετά την ταχεία αποβολή του βουλευτή του κομμουνιστικού κόμματος Hadash Οφέρ Κασίφ από την ασφάλεια της βουλής αφού σήκωσε πλακάτ με το σύνθημα «Αναγνωρίστε την Παλαιστίνη».
«Ο τζιχαντισμός και ο αντισημιτισμός απέτυχαν»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα στην ομιλία του στην Κνεσέτ, στο ισραηλινό κοινοβούλιο, ότι «ο τζιχαντισμός και ο αντισημιτισμός» απέτυχαν στη Μέση Ανατολή και το μόνο που έφεραν ήταν «δυστυχία» στην περιοχή.
«Θα έπρεπε στο εξής να είναι σαφές για όλους στην περιοχή ότι οι δεκαετίες τρομοκρατίας, εξτρεμισμού, τζιχαντισμού και αντισημιτισμού απέτυχαν. Δεν λειτούργησαν. Ήταν καταστροφή. Το μόνο που έκαναν ήταν να σκοτώσουν και να στραφούν εναντίον των δραστών τους» είπε.
«Από τη Γάζα μέχρι το Ιράν, αυτά τα λυσσαλέα μίση δεν έφεραν παρά μόνο δυστυχία, οδύνη, αποτυχία και θάνατο. Δεν αποδυνάμωσαν το Ισραήλ, αλλά μάλλον τις ίδιες τις δυνάμεις που συνέβαλαν περισσότερο στην υποδαύλιση αυτού του μίσους» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε αυτήν την ομιλία, όπου ζήτησε να ανοίξει μια «νέα εποχή» στη Μέση Ανατολή.
Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε από το Τελ Αβίβ για να μεταβεί στη σύνοδο του Σαρμ ελ Σέιχ για τη Γάζα. Το προεδρικό αεροσκάφος απογειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 16.30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.
Ο Τραμπ παρέμεινε στο Ισραήλ επί περίπου έξι ώρες.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.