Ο Νίκος Δένδιας προανήγγειλε την αγορά νέων μεταγωγικών αεροσκαφών

Μασσαλία: Νεκρός από αστυνομικά πυρά Τυνήσιος μετανάστης που μαχαίρωσε τουλάχιστον 4 άτομα


Ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Δένδιας βρέθηκε σε εκδήλωση για την εορτή της Πολεμικής Αεροπορίας στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας, προαναγγέλοντας στην ομιλία του την αγορά νέων μεταγωγικών αεροσκαφών.

Ενίσχυση στα μεταγωγικά

Ο Νίκος Δένδιας κατά την διάρκεια της παρουσίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας σημείωσε πως «η Πολεμική Αεροπορία έχει και πάλι ικανό αριθμό μεταγωγικών αεροσκαφών προκειμένου να καλύπτονται οι επείγουσες και αυξημένες καθημερινές ανάγκες μεταφορών των ενόπλων δυνάμεων.

Έπειτα από χρόνια προβλημάτων, όπου η Πολεμική Αεροπορία είχε στη διάθεσή της μόνο ένα ή δύο (μόνο!) μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 Hercules, πλέον είναι διαθέσιμα 10 C-130 και ακόμη δύο βρίσκονται στη φάση της συντήρησης στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και σύντομα θα αποδοθούν στην Πολεμική Αεροπορία».

Παράλληλα ανέφερε πως στο 30ετές πρόγραμμα περιλαμβάνεται εκτός από την αγορά μεταγωγικών αεροσκαφών και μαχητικά αεροσκάφη.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων