Μειώθηκε η χρήση ενέργειας στη γεωργία και στη δασοκομία
Το 2023 ο τομέας της γεωργίας και της δασοκομίας της ΕΕ κατανάλωσε 26,4 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου πετρελαίου ενέργειας. Αυτό αντιπροσώπευε μείωση κατά 1,1% σε σύγκριση με το 2022.
Το μερίδιο του τομέα στη συνολική κατανάλωση ενέργειας της ΕΕ παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,0%.
Ο τομέας της γεωργίας και της δασοκομίας στις Κάτω Χώρες αντιπροσώπευε το υψηλότερο μερίδιο της συνολικής εθνικής άμεσης κατανάλωσης ενέργειας με 7,8%, ακολουθούμενος από την Πολωνία (5,2 %) και τη Λετονία (5,0 %). Αντίθετα, το Λουξεμβούργο (0,8%), η Σλοβακία (1,3%) και η Σλοβενία (1,6%) κατέγραψαν τα χαμηλότερα ποσοστά.
Το 2023 το πετρέλαιο και τα προϊόντα πετρελαίου αντιπροσώπευαν την πλειονότητα (58,3%) της άμεσης κατανάλωσης ενέργειας του γεωργικού και δασοκομικού τομέα της ΕΕ. Η ηλεκτρική ενέργεια ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή (15,1%), ακολουθούμενη από το φυσικό αέριο (12,1%) και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα βιοκαύσιμα (11,7%).
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




