Κρίση υστερίας έπαθε το «δεξί χέρι» του Ζελένσκι!

Κρίση υστερίας έπαθε το «δεξί χέρι» του Ζελένσκι!


Ο Αντρίι Γερμάκ μπορεί να υπέβαλλε την παραίτησή του στον Βολοντιμίρ Ζελένσκι, με αφορμή την έρευνα για το πολύκροτο σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε την Ουκρανία, ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως όταν ο Ουκρανός πρόεδρος του πρότεινε να παραιτηθεί, ο προσωπάρχης του έπαθε κρίση υστερίας!

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η «Ukrainska Pravda», στο πλαίσιο της έρευνας η NABU (Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας) έλαβε άδεια για έρευνες στις 21 Νοεμβρίου και στις 28 του μήνα, στελέχη της υπηρεσίας βρέθηκαν στο κυβερνητικό κτίριο και κατάσχεσαν τις ηλεκτρονικές συσκευές του Γερμάκ.

Την ίδια ημέρα, αξιωματούχοι ασφαλείας και υπουργοί συγκεντρώθηκαν στο Προεδρικό Γραφείο και είπαν στον Ζελένσκι ότι η επιρροή του Γερμάκ «παραλύει» το σύστημα και ότι η παραίτησή του ήταν αναπόφευκτη. Παράλληλα, σε μυστική συνομιλία εντός της κυβέρνησης, αξιωματούχοι συντόνισαν τις προσπάθειες για την απομάκρυνση του -τότε- Επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας.

Ωστόσο, όταν του ζητήθηκε, τελικά, να υποβάλει επιστολή παραίτησης, ο Γερμάκ ξέσπασε. Έβαλλε τις φωνές στο Ουκρανό πρόεδρο και άρχισε να βρίζει και να κατηγορεί τους παρευρισκόμενους. Το μόνο που κατάφερε, ήταν να επισπεύσει την -ειλημμένη- απόφαση, με τον Ζελένσκι να την οριστικοποιεί λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με την «Ukrainska Pravda», την περασμένη εβδομάδα ο Γερμάκ στράφηκε και κατά του επικεφαλής της SBU (Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας), απαιτώντας την απόλυσή του επειδή δεν τον «προστάτευσε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να σημειωθεί πως, μεταξύ των πιθανών υποψηφίων για να αντικαταστήσουν τον πρώην  Επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, είναι οι Μιχάιλο Φεντόροφ, Ντενίς Σμιχάλ, Παύλο Παλίσα και Σεργκέι Κισλίτσα.

Δείτε επίσης:

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων