Η τυροκομία της Αχαΐας στο επίκεντρο του φεστιβάλ «Η Γεύση του Τόπου» στα Καλάβρυτα 28 Ιουλίου

Η τυροκομία της Αχαΐας στο επίκεντρο του φεστιβάλ «Η Γεύση του Τόπου» στα Καλάβρυτα 28 Ιουλίου


Στόχος του είναι η ανάδειξη της τοπικής τυροκομίας, των τυροκομικών προϊόντων, αλλά και της τοπικής γαστρονομίας με κύριο χαρακτηριστικό το τυρί αλλά και το τοπικό κρασί.

To Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

– εκδήλωση με θέμα «Η Γεύση του Τόπου: Η Τυροκομία της Αχαΐας ως Μοχλός Τοπικής Ανάπτυξης»,

– γευσιγνωσία Τοπικών Τυριών,

– pairing τοπικών τυριών με οίνων.

Ολοκληρώνεται με τη προβολή της ταινίας μικρού μήκους – ντοκιμαντέρ  «Στη Γη της Αυθεντικής Τυροκομίας» και υπόσχεται να ταξιδέψει τους επισκέπτες από το χθες στο σήμερα, μέσα από γνώριμους τόπους, ήχους και πρόσωπα.

Η εκδήλωση υλοποιείται από την ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. με την υποστήριξη του Δήμου Καλαβρύτων, στο πλαίσιο τοπικών δράσεων, του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας με τίτλο “Say cheese! Balkan cheese” του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020

 

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων