Δημοσκόπηση ALCO: Στο πλευρό των αγροτών οι 8 στους 10 – Προς αυτοδυναμία οι… αναποφάσιστοι
Δικαιολογημένες χαρακτηρίζουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών οι οκτώ στους δέκα πολίτες (78%), όσο κι αν ο Παύλος Μαρινάκης επιμένει να μιλά για δυσαρεστημένους συμπολίτες μας που «δεν μπορούν να πάνε σπίτια τους, στις οικογένειές τους», εξαιτίας των μπλόκων στις εθνικές οδούς.
Ειδικότερα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ALCO, αυτή τη φορά για λογαριασμό του ALPHA, στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι ερωτηθέντες δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την απόδοση της κυβέρνησης, κατακεραυνώνοντας στο σύνολό τους τις πολιτικές της ΝΔ και αποδομώντας το success story που πασχίζει να «χτίσει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κυρίως μέσω Ευρώπης.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «Είστε πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης» καταγράφονται τα εξής ποσοστά:
- ΚΑΘΟΛΟΥ 56% (από 48% τον περσινό Δεκέμβριο)
- ΛΙΓΟ 24% (από 31%)
- ΠΟΛΥ/ΑΡΚΕΤΑ 18% (από 20%)
Όσον αφορά, εξάλλου, στο ερώτημα «Πιστεύετε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το 2026 ή το 2027;» οι πολίτες φανερώνουν πως δεν αντέχουν άλλο, καθώς, σε ποσοστό 56% απαντούν «το 2026», έναντι 44% που μπορούν να περιμένουν έως το 2027.
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Αναφορικά με το πολύκροτο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ με τους «Φραπέδες», τους «Χασάπηδες» και τις… Ποπάρες, μόλις το 16% χαρακτηρίζει τη λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής «ουσιαστική» και ότι «θα αποδώσει ευθύνες», έναντι του 69% που διαφωνεί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣRebranding Τσίπρα
Την ίδια ώρα, το rebranding του Αλέξη Τσίπρα δεν φαίνεται να πείθει τους πολίτες, με τους επτά στους δέκα να πιστεύουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός επαναλαμβάνει την ίδια πολιτική πρόταση με την περίοδο της διακυβέρνησης του.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «Μετά την έκδοση του βιβλίου και την πρόσφατη ομιλία του, θεωρείτε ότι ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει μία καινούργια πολιτική πρόταση ή επαναλαμβάνει τα ίδια με την περίοδο της διακυβέρνησης του», οι πολίτες απαντούν:
- 68% επαναλαμβάνει τα ίδια
- 15% καινούργια πρόταση
- 17% ΔΞ/ΔΑ
Πρόθεση ψήφου
Ολοφάνερη η -σταθερή- πτώση της ΝΔ σε ακόμη μία δημοσκόπηση, την ώρα που οι αναποφάσιστοι τείνουν να «χτυπήσουν» αυτοδυναμία.
ΝΔ 23,6%
ΣΥΡΙΖΑ 4,7%
ΠΑΣΟΚ 11,6%
ΚΚΕ 7,3%
Ελληνική Λύση 9,5%
Νίκη 2,6%
Πλεύση Ελευθερίας 6,3%
ΜέΡΑ25 2,4%
Νέα Αριστερά 1,1%
Φωνή Λογικής 3,2%
Κίνημα Δημοκρατίας 2,3%
Άλλο κόμμα 4,5%
Δεν έχω αποφασίσει 20,9%

- Δείτε το ρεπορτάζ:
Δείτε επίσης:
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




