Από τον Λούκα Γιόβιτς στον Ράφα Μπενίτεθ

Από τον Λούκα Γιόβιτς στον Ράφα Μπενίτεθ


Ήταν το ντέρμπι των ανατροπών το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (2-3). Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την εξέλιξή του. Ήταν ένα… αναρχικό ματς που στο τέλος έδωσε αυτό που κάνει το ποδόσφαιρο άθλημα του.. απρόοπτου.

Ο Λούκα Γιόβιτς, ο μεγάλος πρωταγωνιστής με το «χατ τρικ» έχει σκοράρει σε μεγάλα πρωταθλήματα. Έτσι έφτιαξε το όνομά του. Τρία γκολ σε έναν αγώνα είχε να σημειώσει δέκα χρόνια. Ήταν 8 Οκτωβρίου 2015 στον αγώνα των ομάδων νέων Σερβίας – Εσθονίας (5-0).

Υπάρχει ένα ακόμα ματς, πιο πρόσφατο, που βάζει ψηλότερα τον πήχη των απαιτήσεων. Στον αγώνα της Άιντραχτ με την Φορτούνα Ντίσελντορφ (7-1) είχε σημειώσει 5 τέρματα. Το ημερολόγιο έγραφε 19 Οκτωβρίου 2018 και ο αγώνας ήταν για το γερμανικό πρωτάθλημα.

Οι επιδόσεις του Ράφα Μπενίτεθ

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού κάθισε για 8η φορά στον πάγκο της ομάδας του. Έχει δύο ήττες από Βόλο (0-1) και ΑΕΚ (2-3). Αν και το δείγμα είναι μικρό, σε όλες τις διοργανώσεις έχει 2,25 βαθμούς σε κάθε αγώνα με άριστα φυσικά το 3. Είναι η καλύτερη επίδοση της καριέρας του. Ακολουθεί το 2,24 βαθμούς στη Ρεάλ.

Οι άτακτοι του ντέρμπι είναι συνήθως… ήσυχοι

Ο Αχμέντ Τουμπά που αποβλήθηκε στο 64′ ίσως και ο ίδιος δεν θυμάται το ματς που είδε για τελευταία φορά κόκκινη κάρτα. Έχουν περάσει τόσα χρόνια. Ήταν 4 Μαΐου 2023 στον αγώνα του τουρκικού πρωταθλήματος της ομάδας του, Μπασκεκσεχίρ με την Ανγκαρακουτσού (1-0) είχε αποβληθεί στο 43ο λεπτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κι αν ο Τουμπά μπορεί να μην θυμάται καλά τον αγώνα αυτό, ο Ραζβάν Μάριν πρέπει να… σκαλίσει την μνήμη του για να βρει την δική του, προτελευταία πλέον, αποβολή. Ήταν κι αυτή με 2 κίτρινες στον αγώνα της Κάλιαρι που αγωνιζόταν τότε με την Ουντινέζε (0-4). Ήταν 18 Δεκεμβρίου 2021.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων