Αλεξάνδρα Σδούκου: Τα δικαιώματα της γυναίκας δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση ή διαβούλευση

Αλεξάνδρα Σδούκου: Η Νέα Δημοκρατία κοιτάζει το παρόν και το μέλλον


Ανέλυσε ποιος είναι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές

Απάντηση στις δηλώσεις στης Μαρίας Καρυστιανού σχετικά με τις αμβλώσεις έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Αλεξάνδρα Σδούκου μιλώντας στο OPEN και στο ERTnews Radio, ενώ τοποθετήθηκε και για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες και τη συνολική εικόνα της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Αμβλώσεις: Κατοχυρωμένο δικαίωμα, όχι αντικείμενο αμφισβήτησης

Αναφερόμενη στις δηλώσεις της κ. Καρυστιανού για το ζήτημα των αμβλώσεων, η κ. Σδούκου ήταν κατηγορηματική. «Ως γυναίκα και ως πολιτικός, αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ και δεν το περίμενα να το ακούσω από μία γυναίκα», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η αμφισβήτηση του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ανεπίτρεπτη». Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για ένα δικαίωμα «απολύτως κατοχυρωμένο, λυμένο εδώ και δεκαετίες», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν είναι ούτε υπό διαβούλευση ούτε υπό διαπραγμάτευση». Υπενθύμισε ότι το ζήτημα έχει κλείσει θεσμικά από το 1986 και τόνισε πως «η επαναφορά του στον δημόσιο διάλογο δεν συνιστά πρόοδο, αλλά οπισθοδρόμηση», προσβάλλοντας τόσο τις γυναίκες όσο και τη θεσμική ωριμότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Συνάντηση πρωθυπουργού με τους αγρότες – Νέο ξεκίνημα με ειλικρίνεια και ρεαλισμό

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες, η κ. Σδούκου σημείωσε ότι από τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη «φάνηκε ξεκάθαρα πως εξαντλήθηκε πραγματικά κάθε διαθέσιμο δημοσιονομικό περιθώριο». Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι αυτό «δεν σημαίνει πως η συζήτηση δεν έχει νόημα», καθώς «τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα παραμένουν σοβαρά και απαιτούν συνέχεια και βάθος χρόνου». Χαρακτήρισε τη συνάντηση ως «ένα νέο ξεκίνημα για όλους», που σημαίνει «να αφήσουμε πίσω τα μπλόκα και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση όσων ήδη δρομολογήθηκαν», όπως το φθηνότερο ρεύμα και το αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία, αλλά και στη συζήτηση για τα επόμενα βήματα.

Πρωτογενής τομέας: Ένα εθνικό ζήτημα που ξεπερνά τα κόμματα

Υπογράμμισε ότι ο πρωτογενής τομέας «δεν είναι κομματικό ζήτημα, είναι εθνικό θέμα». Στο πλαίσιο αυτό, ανέδειξε τη σημασία της διακομματικής επιτροπής, τονίζοντας ότι «εκεί πρέπει να στηθεί ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος, τόσο για τα άμεσα όσο και για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ζητήματα». Όπως σημείωσε, «δεν λέμε ότι δεν υπάρχουν ακόμη ανάγκες ή περιθώρια βελτιώσεων», αλλά αυτά πρέπει να συζητούνται «με θεσμικό τρόπο, σοβαρότητα και αίσθηση ευθύνης».

Κόμμα Μ. Καρυστιανού: Άλλο να βλέπεις τη χώρα ως πεδίο διαμαρτυρίας και άλλο ως πεδίο δημιουργίας

Αναφερόμενη στη δημιουργία νέου κόμματος από την Μαρία Καρυστιανού, η κ. Σδούκου επισήμανε ότι «είναι αυτονόητο δικαίωμα κάθε πολίτη να ιδρύει κόμμα και να απευθύνεται σε όποια πολιτική δεξαμενή επιθυμεί». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι από τη στιγμή που κάποιος επιλέγει να ηγηθεί πολιτικού φορέα, «η συζήτηση περνά σε άλλο επίπεδο. Κρίνεται για τις πολιτικές του θέσεις και τις απαντήσεις που δίνει στα πραγματικά προβλήματα». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η κοινωνία θέλει να ακούσει τι πρεσβεύεις για την Ευρώπη, για τις διεθνείς εξελίξεις, για τους μισθούς, τις συντάξεις, την οικονομία και την απονομή της Δικαιοσύνης». Υπογράμμισε ότι «είναι άλλο να προσπαθείς μέσα από μια θετική πρόταση για τη χώρα και άλλο να πατάς στο χαλί του λαϊκισμού», τονίζοντας πως «εκεί ακριβώς κρίνεται αν κάποιος βλέπει τη χώρα ως πεδίο διαμαρτυρίας ή ως πεδίο δημιουργίας».

Δημοσκοπήσεις και ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας

Η κ. Σδούκου σημείωσε ότι οι δημοσκοπήσεις «είναι πάντα μια φωτογραφία της στιγμής» και ότι τα ασφαλή συμπεράσματα προκύπτουν μόνο σε βάθος χρόνου. Τόνισε ότι «σχηματίζεται ένα δίπολο: από τη μία η πρόταση για κυβέρνηση της ΝΔ και από την άλλη, ένα σύστημα διαμαρτυρίας και άρνησης στα πάντα. Μας ενδιαφέρει να υπάρχει μια εποικοδομητική αντιπολίτευση. Αλλά αυτό που εμείς πρωτίστως θέλουμε, είναι να κάνουμε τη δουλειά μας, να ολοκληρώσουμε το έργο μας, προφανώς μέχρι τις εκλογές, να ξεδιπλώσουμε και ποιο είναι το όραμά μας για την επόμενη τετραετία και να πείσουμε και τους πολίτες για αυτό». Κλείνοντας, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε ότι «πιστεύουμε βαθιά ότι οι προτάσεις μας ωφελούν την πατρίδα και γι’ αυτό συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και να αγωνιζόμαστε για την υλοποίησή τους», ακριβώς για αυτό στοχεύουμε «να κερδίσουμε την αυτοδυναμία την άνοιξη του 2027».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων