Ένταση στην Αλβανία: Διαδηλώσεις κατά Ράμα
Ένταση επικράτησε σε χθεσινοβραδύνη συγκέντρωση στα Τίρανα εναντίον της κυβέρνησης Ράμα κατά τη διάρκεια της οποίας ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε συγκεντρωμένους και την αστυνομία, έγινε το βράδυ της Τρίτης στα Τίρανα. Στη συγκέντρωση εκσφενδονίστηκαν πέτρες και μολότοφ εναντίον κυβερνητικών κτιρίων και του κοινοβουλίου της Αλβανίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο Μπερίσα είχε καλέσει την συγκέντρωση
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 16 μέλη της τραυματίστηκαν, ενώ 13 άτομα προσήχθησαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, στην οποία είχε καλέσει ο δεξιός πρώην πρωθυπουργός, δεσπόζουσα μορφή της αντιπολίτευσης, ο Σαλί Μπερίσα, ιστορικός αντίπαλος των σοσιαλιστών του νυν πρωθυπουργού Έντι Ράμα.
Με πλακάτ στα χέρια στα οποία διάβαζε κανείς συνθήματα όπως «Αλβανία, μονοκομματική χώρα», ή παρατηρούσε φωτογραφίες του κ. Ράμα και της αντιπροέδρου της κυβέρνησής του, που κατηγορείται για διαφθορά, υποστηρικτές της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ στο κέντρο της αλβανικής πρωτεύουσας.
Από την άλλη, ο υπουργός Εσωτερικών Αλμπάνα Κότσιου κατηγόρησε τους διαδηλωτές που πυροδότησαν τα επεισόδια πως ανήκουν στο «οργανωμένο έγκλημα».
Διαφθορά στην κυβέρνηση Ράμα
Η κυβέρνηση του Ράμα πλήττεται από σκάνδαλα. Την Παρασκευή, το Συνταγματικό Δικαστήριο επιβεβαίωσε την απομάκρυνση από το αξίωμα της αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπελίντας Μπαλούκου, στενής συνεργάτιδας του πρωθυπουργού Ράμα, εξαιτίας του φερόμενου ρόλου της σε υπόθεση διαφθοράς, που και σε αυτή την περίπτωση συνδέεται με αναθέσεις κρατικών συμβάσεων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε επίσης:
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.



